Trotse winnaars Clubshow 2021

De kleindierenliefhebbers van Pels en Pluim Laren hebben hun aller mooiste dieren laten jureren op de vereiste raskenmerken. Tijdens de clubtentoonstelling in sporthal De Branink waren veel unieke konijnen- en sierduivenrassen te zien. De jury was lovend over de hoge kwaliteit van de dieren, de predicaten ‘Zeer Goed’ en Fraai’ werden vaak toegekend. De uitzonderlijke U van ‘Uitmuntend’ viel bij een Frans sierduivenras de Cauchois van Wim Poortinga. Volgens het bezoek was de totale show U waardig, uitmuntend dus.

Pels en Pluim bestaat in 2021 60 jaar en we hebben deze mijlpaal middels deze jubileum tentoonstelling gevierd. Helaas kon de geplande jubileumreceptie geen doorgang vinden. Ook bleven dit jaar de hoenders en watervogels thuis in hun afgeschermde dierenverblijven vanwege de vogelgriep. Voor deze liefhebbers en hun met zorg groot gebrachte dieren geen show en keuring. Desondanks heeft Pels en Pluim Laren de sporthal in Laren weten om te toveren in een prachtige ambiance met veel bloemstukken en tuintjes, een expositie over 60 jaar Pels en Pluim en diverse hoenderbeelden en kippentekeningen gemaakt door basisschoolleerlingen.
Nieuw was de eierkeuring. Ingebrachte setjes van 4 eieren werden door eierkeurmeester A. van Dierendonck uit Maassluis deskundig beoordeeld op gewicht, vorm, schaal en ook de binnenzijde van de eieren.
Trotse winnaars kregen uit handen van voorzitter Gerold de Maag de prijzen uitgereikt.
Het fraaiste konijn van de show: Een Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp, de fraaiste op 1 na was een Klein Zilver van Wess de Maag. De mooiste sierduif was een Cauchois van Wim Poortinga, de mooiste op 1 na een Holle Kropper van Peter Goossens. Bij de jeugdleden ging de prijs voor het mooiste konijnen naar: Wess de Maag met zijn Klein Zilver. Myrna ter Welle’s Nederlandse Hangoordwerg was de mooiste op 1 na. Mooiste dier van de jeugdklasse was een Klein Zilver van Justin ter Welle. Fraaiste dier op 1 na in de jeugdklasse was een Rode Nieuwzeelander van Johan Holmer. Bij de eierkeuring gingen de prijzen naar Johan Holmer en dhr. Vrielink.

Clubshow 2021 gaat door!

De jubileum kleindierenshow van Pels en Pluim Laren gaat door! ondanks dat er geen hoenders, dwerghoenders en loopvogels tentoongesteld mogen worden wegens de verscherpte maatregelen rondom de vogelgriep.

In De Braninkhal, Verwoldseweg 16 in Laren zullen op zaterdag 13 november en zondag 14 november voldoende raskonijnen en sierduiven te bewonderen zijn door het publiek. De prachtig aangeklede Braninkhal is hiervoor geopend zaterdags van 10.00 – 17.00 uur en zondags van 10.00 – 16.30 uur. De entree is voor volwassenen € 3,- pp. Basisschoolleerlingen hebben vrije toegang.

Er is een grote collectie raskonijnen te zien alsmede ook bijzondere sierduiven. Ooit van Rijnlandse Ringslagers gehoord? En weet u wat ringslaan is? Kom de verhalen over de dieren horen en bekijk ook alle kippen die er zeker zijn. Nee, geen levende maar prachtige beelden, groot en klein van hoenders. U bent van harte welkom.

activiteiten uitgesteld

We zijn heel blij in deze Coronatijd een prachtige hobby te hebben die we gewoon thuis kunnen beleven. Het voorjaar is voor ons als kleindierliefhebbers altijd een mooie tijd. We krijgen dan weer jong leven in de hokken en rennen. Jonge konijntjes, kuikentjes, jonge duiven, wat genieten we ervan. En nu nog meer dan anders lijkt het.

Alle vergaderingen en bijeenkomsten zijn uitgesteld. Dat geeft ons de tijd om nog eens extra onze dieren te vertroetelen, een extra rondje te maken langs de dieren. Het is een welkome afleiding. Maar we kijken ook uit naar het komend tentoonstellingsseizoen. Kunnen we onze kleindierkeuringen nog wel organiseren komend seizoen? We beseffen ook dat er momenteel belangrijkere zaken spelen dan het doorgaan van een show of een excursie. We prijzen ons als kleindierhouders gelukkig met onze ruimte en onze mooie dieren en zien ze graag uitgroeien tot pracht konijnen, kippen, duiven, eenden, cavia’s, lachduiven enz.

Meer dan  225 raskonijnen, hoenders, dwerghoenders, sierduiven en cavia’s toonden afgelopen weekend hun mooiste en kleurrijkste  verentooien en haarstructuren aan een breed publiek. Leden van kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren hadden 6 keurmeesters uitgenodigd om alle, vaak zeer bijzondere rassen te beoordelen op hun specifieke raskenmerken.

De kampioenen van onze Clubshow 2019, proficiat. Nog te zien t/m 10-11-22019

Mooiste konijn, een  Tan van jeugdlid Robin Maas.

Mooiste konijn op 1 na, Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp.

Mooiste sierduif, een Cauchois van Wim Poortinga.

Mooiste sierduif op 1 na, Rijnlandse Ringslager van Peter Goossens.

Mooiste hoen,  een Wyandotte van Wim Klein Ovink.

Mooiste dwerghoen, een Modern Engelse vechtkriel van Gerold de Maag.

Fraaiste dwerghoen op 1 na, Sulmtalerkriel van Jan van Ark.

Mooiste cavia, Borstelhaar van Tjeerd Zevenhoeken.

Mooiste watervogel, een Loopeend van Gerrit Jan Beusekamp.

Mooiste sierduif en dwerghoen van een jeugdlid, Brend de Maag met een Brünner Kropper en Barnevelder kriel.

Mooiste konijn op 1 na van een jeugdlid, een klein  Zilver van Justin ter Welle.

Pels en Pluim gaat kinderen vertellen over konijnen verzorging tijdens show

Voor de jeugd van 6 tot 16 jaar is er op zaterdagmiddag  9 november, tijdens de kleindierenshow, een workshop: konijnen  verzorgen. Veel kinderen hebben een konijntje en dit is de gelegenheid om alles te weten te komen over een perfecte verzorging. Vragen als: welk  voer geef ik mijn konijn, welk eten mag een konijn niet, hoe knip ik zijn nagels, hoe pak je een konijn vast , is het ziek? Wat nu ? Alles komt ter sprake tijdens de workshop door Pels en Pluim lid Soraya Jansen bij c.r. Stegeman in Laren. De deelname  is gratis, aanvang 15.00 uur

In het weekend van 9  en 10 november  showen de leden van kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren weer hun allermooiste dieren aan een breed publiek. Meer dan tweehonderd mooie  konijnen, sierduiven,  hoenders en dwerghoenders strijden om de kampioenstitels. Alle raszuivere dieren worden beoordeeld  op hun specifieke raskenmerken door speciaal opgeleide  keurmeesters. Wie mag zich de kampioen van de kleindierenshow noemen?

De Pels en Pluimers maken ook van deze show weer een echte show met hun kleindiersterren met dit jaar speciale aandacht voor konijnenliefhebbers.

De Pels en Pluim leden  vinden het belangrijk dat  de vele soorten in stand worden gehouden en niet verloren gaan.  Wat te denken van het Nederlandse konijnenras de Havanna. Een ras met een donkere chocolade kleur. Of de kleurrijke Welsumer krielen en Fries hoen. Stuk voor stuk plaatjes van dieren om naar te kijken tijdens deze kleinderenshow. Meer weten over het houden van konijnen, hoenders, sierduiven of watervogels? De kenners van Pels en Pluim Laren vertellen u graag  over hun hobby. Voor meer informatie zie: www.pelsenpluimlaren.nl

De show is geopend op zaterdag 9 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 10 november van  10.00 uur tot 16.30 uur.

Landelijke jeugdbondsshow 21 september

Zaterdag 21 september 2019 barst het kleindierenspektakel voor de jeugd uit geheel Nederland weer los.

De St. Steffemanege is weer gevuld met vele bijzondere hoenders, grote en kleine konijnen, kleurrijke sier- en watervogels, cavia’s, sierduiven, oorspronkelijke duiven en serama’s in alle kleuren van de regenboog. De Jeugdshow Laren is DE BONDSSHOW voor de jeugd. Het is in alle opzichten een unieke show. Zo mag je de beoordeling van dieren live meemaken en alles wat je maar wilt vragen aan de keurmeesters. Deze keurmeesters geven hun oordeel over de dieren. Het spannendste is natuurlijk: Wie gaan er met de vele prijzen naar huis? Wie worden de nieuwe Nederlandse kampioenen?  tegen 16.00 uur is het bekend en vind de prijsuitreiking plaats. Maar niet voordat we samen met deelnemers en bezoekers een TOP dag hebben beleefd met alles wat er die 21e september te zien en te doen is. 

De toegang is gratis, aanvang opening 09.30 uur.  Zie ook www.jeugdshow.nl 

Dier&Tuin fair Hemelvaartsdag 30 mei

Stap op Hemelvaartsdag lekker op de fiets of in de auto voor een bezoek aan de Dier&Tuin fair.

Op de grens van Laren en Bathmen ligt aan de Broekhuisdijk 2 het fairterrein. Meer dan 30 standhouders vertellen u alles over bijzondere (klein)dieren, bloemen en planten en alles wat er zoal mee samen hangt. Dier&Tuin is een evenement voor jong en oud en wordt georganiseerd door kleindiervereniging ‘Pels en Pluim Laren’. Wat is er zoals te zien?We geven u een voorproefje: de kleindieren van ‘Pels en Pluim Laren’ met bijzondere kippen- en konijnen- en duivenrassen. Twentse Landganzen, Serama’s, jonge kuikentjes, Afrikaanse kunst dierenbeelden, Ouessant schapen, jam, de Nederlandse Landgeit, een modeltuin, paarden massage, Groei&Bloei, bijenvereniging, Fuchsiavereniging enz. Van kippen, koeien, geiten, bijen tot meelwormen. Neem daarbij kleurrijke bloemen, planten, moestuingroentes en  nieuwe microgroenten. Ook tonen kunstenaars hun werk waarvoor zij inspiratie op deden uit bloemen en dieren.

Traktatie voor de bezoekers Behalve op al dit fraais worden de bezoekers ook getrakteerd op de interessantste weetjes over kwaliteitsvoer, eieren, bloemen, meststoffen, asperges, op maat gemaakte dierenverblijven, bijen enz. Vraag alles wat u wilt weten aan de dierenarts, de meelwormenkweker, de veehouder of kenners van kippen- konijnen en duivenrassen. Dier&Tuin vertelt u het verhaal. Kom, beleef en geniet! zie voor meer info elders op deze site

jaarvergadering met afscheid

Na 47 jaar met veel passie zijn kleindierenclub te hebben gediend,waarvan ruim 40 jaar als voorzitter, heeft voorzitter Jan Meutstege 14 maart afscheid genomen. Hij was niet herkiesbaar. Met hart en ziel heeft Jan al die jaren voorop gelopen met vernieuwende activiteiten, vertegenwoordigde hij de club bij vele vergaderingen, werd ook bestuurlijk actief op provinciaal en landelijk niveau. Met zijn lach, kennis en enthousiasme wist hij vele te inspireren en enthousiast te maken. Voor Jan was er een cadeau en een hilarische voordracht door bestuursleden. Jan , bedankt voor alles!!

De heer L. van Lindenberg was 40 jaar lid van Pels en Pluim. Ook hij werd in de bloemen gezet en kreeg een fraai glaskunstwerk voor zijn trouw lidmaatschap.

Jan en Annie bedankt voor alles wat jullie samen voor P&P hebben gedaan.

30 mei Hemelvaartsdag Dier&Tuin

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag organiseren wij een evenement met de naam Dier&Tuin fair.

In de tuin en rondom het erf van de familie van Ark, Broekhuisdijk 2 Bathmen komt het fairterrein. Van koeien, schapen, bijzondere kippen en konijnenrassen tot de kleurrijkste bloemen en planten in o.a. een modeltuin. Er is voor elk wat wils. Ook voor de kleinste spruiten is er vertier. Van zaaien tot aaien en kipjes knutselen. Uiteraard zullen wij, els en Pluim ook een ruime bijdrage leveren. Maar daarnaast diverse stands met aan dier&tuin gerelateerde producten. Elk bedrijf en enthousiaste club vertelt u het unieke verhaal. Kom naar Dier&Tuin, geniet van een hapje en drankje, dieren- en bloemenkunstwerken en alle bijzondere verhalen. Dier&Tuin vertelt u het verhaal achter………

Hemelvaartsdag, fietsdag ! Wij zijn geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur.

1 2 3 10