Landelijke jeugdbondsshow 21 september

Zaterdag 21 september 2019 barst het kleindierenspektakel voor de jeugd uit geheel Nederland weer los.

De St. Steffemanege is weer gevuld met vele bijzondere hoenders, grote en kleine konijnen, kleurrijke sier- en watervogels, cavia’s, sierduiven, oorspronkelijke duiven en serama’s in alle kleuren van de regenboog. De Jeugdshow Laren is DE BONDSSHOW voor de jeugd. Het is in alle opzichten een unieke show. Zo mag je de beoordeling van dieren live meemaken en alles wat je maar wilt vragen aan de keurmeesters. Deze keurmeesters geven hun oordeel over de dieren. Het spannendste is natuurlijk: Wie gaan er met de vele prijzen naar huis? Wie worden de nieuwe Nederlandse kampioenen?  tegen 16.00 uur is het bekend en vind de prijsuitreiking plaats. Maar niet voordat we samen met deelnemers en bezoekers een TOP dag hebben beleefd met alles wat er die 21e september te zien en te doen is. 

De toegang is gratis, aanvang opening 09.30 uur.  Zie ook www.jeugdshow.nl 

Dier&Tuin fair Hemelvaartsdag 30 mei

Stap op Hemelvaartsdag lekker op de fiets of in de auto voor een bezoek aan de Dier&Tuin fair.

Op de grens van Laren en Bathmen ligt aan de Broekhuisdijk 2 het fairterrein. Meer dan 30 standhouders vertellen u alles over bijzondere (klein)dieren, bloemen en planten en alles wat er zoal mee samen hangt. Dier&Tuin is een evenement voor jong en oud en wordt georganiseerd door kleindiervereniging ‘Pels en Pluim Laren’. Wat is er zoals te zien?We geven u een voorproefje: de kleindieren van ‘Pels en Pluim Laren’ met bijzondere kippen- en konijnen- en duivenrassen. Twentse Landganzen, Serama’s, jonge kuikentjes, Afrikaanse kunst dierenbeelden, Ouessant schapen, jam, de Nederlandse Landgeit, een modeltuin, paarden massage, Groei&Bloei, bijenvereniging, Fuchsiavereniging enz. Van kippen, koeien, geiten, bijen tot meelwormen. Neem daarbij kleurrijke bloemen, planten, moestuingroentes en  nieuwe microgroenten. Ook tonen kunstenaars hun werk waarvoor zij inspiratie op deden uit bloemen en dieren.

Traktatie voor de bezoekers Behalve op al dit fraais worden de bezoekers ook getrakteerd op de interessantste weetjes over kwaliteitsvoer, eieren, bloemen, meststoffen, asperges, op maat gemaakte dierenverblijven, bijen enz. Vraag alles wat u wilt weten aan de dierenarts, de meelwormenkweker, de veehouder of kenners van kippen- konijnen en duivenrassen. Dier&Tuin vertelt u het verhaal. Kom, beleef en geniet! zie voor meer info elders op deze site

jaarvergadering met afscheid

Na 47 jaar met veel passie zijn kleindierenclub te hebben gediend,waarvan ruim 40 jaar als voorzitter, heeft voorzitter Jan Meutstege 14 maart afscheid genomen. Hij was niet herkiesbaar. Met hart en ziel heeft Jan al die jaren voorop gelopen met vernieuwende activiteiten, vertegenwoordigde hij de club bij vele vergaderingen, werd ook bestuurlijk actief op provinciaal en landelijk niveau. Met zijn lach, kennis en enthousiasme wist hij vele te inspireren en enthousiast te maken. Voor Jan was er een cadeau en een hilarische voordracht door bestuursleden. Jan , bedankt voor alles!!

De heer L. van Lindenberg was 40 jaar lid van Pels en Pluim. Ook hij werd in de bloemen gezet en kreeg een fraai glaskunstwerk voor zijn trouw lidmaatschap.

Jan en Annie bedankt voor alles wat jullie samen voor P&P hebben gedaan.

30 mei Hemelvaartsdag Dier&Tuin

Op donderdag 30 mei, Hemelvaartsdag organiseren wij een evenement met de naam Dier&Tuin fair.

In de tuin en rondom het erf van de familie van Ark, Broekhuisdijk 2 Bathmen komt het fairterrein. Van koeien, schapen, bijzondere kippen en konijnenrassen tot de kleurrijkste bloemen en planten in o.a. een modeltuin. Er is voor elk wat wils. Ook voor de kleinste spruiten is er vertier. Van zaaien tot aaien en kipjes knutselen. Uiteraard zullen wij, els en Pluim ook een ruime bijdrage leveren. Maar daarnaast diverse stands met aan dier&tuin gerelateerde producten. Elk bedrijf en enthousiaste club vertelt u het unieke verhaal. Kom naar Dier&Tuin, geniet van een hapje en drankje, dieren- en bloemenkunstwerken en alle bijzondere verhalen. Dier&Tuin vertelt u het verhaal achter………

Hemelvaartsdag, fietsdag ! Wij zijn geopend van 10.00 uur tot 17.30 uur.

Twee maal U tijdens Clubshow Pels en Pluim

Maar liefst twee konijnen wisten het hoogste haalbare predicaat U, van ‘Uitmuntend’, te scoren tijdens onze Clubshow 2018. Bij de konijnen is dit echt een unicum want deze hoogste beoordeling wordt in deze diergroep zelden behaald. De Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp en de Havanna van Jan Meutstege gingen met deze eer strijken. Grote klasse!

Ook de andere  200 hoenders, dwerghoenders en sierduiven konden de waardering van het keurmeesterskorps zeer zeker krijgen. Uiteraard waren er ook nog verbeterpunten voor de fokkers en liefhebbers van de verschillende kleindieren. Het is een hele kunst om zeer bijzondere rassen met kwaliteit in stand te houden zodat ze niet verloren gaan. Ook is het interessant om voor de liefhebberij een paar kippen te houden voor een lekker vers eitje of gewoon een gezellig knuffel konijn te hebben. Er werd dan ook veel informatie over het houden van kippen en konijnen verstrekt aan de bezoekers van de show. Pels en Pluim had er een mooie aantrekkelijke show van gemaakt. Het thema: “Ik hou van dieren” met zijn vele rode harten gaf de zaal een sfeervol aanzien. Dat gold ook voor de vele bloemstukken met bloemen in de hartverwarmende kleur rood, de kleur van de liefde. Liefde hebben de Pels en Pluim leden zeker voor hun mooie dieren waar ze trots op zijn.

De hoofdereprijzen gingen naar:

Mooiste konijn: Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp. Mooiste konijn op 1 na: Havanna van Jan Meutstege. Mooiste hoen: Wyandotte van Wim Klein Ovink, Mooiste hoen op 1 na: Wyandotte van Wim Klein Ovink. Mooiste dwerghoen: Welsumer kriel van Dinand Blankenberg, Mooiste dwerghoen op 1 na: Sulmtaler kriel van Jan van Ark.Mooiste sierduif:  Brunner Kropper van Brend de Maag,Mooiste sierduif op 1 na: Gaditano kropper van Dinand Blankenberg.

Mooiste konijn jeugdlid: Klein Zilver van Justin ter Welle, Mooiste konijn op 1 na jeugdlid: Tan van Robin Maas. Mooiste dwerghoen jeugdlid: Barnevelder kriel  van Brend de Maag, Mooiste dwerghoen op 1 na jeugdlid: Nederlandse Sabelpootkriel van Nick Klomphaar

Nieuws Clubshow Pels en Pluim Laren

Het evenement waar alle leden van Pels en Pluim Laren naar uit kijken is uiteraard onze eigen kleindierenshow. Uiteraard brengen de leden hun allermooiste hoenders, dwerghoenders, konijnen en sierduiven mee naar de keuring en de aansluitende show. Vijf keurmeester gaan uitmaken wie zich de kampioen in zijn|haar diergroep mag noemen.  U krijgt een ruime variatie aan  rassen te zien. De Pels en Pluimers houden van dieren en dat is dan ook het thema van dit jaar dat gekoppeld is een de show. Veel rode harten sieren de zaal en ook het bloemwerk kent de rode kleuren. Ook op zaterdag en zondag is de show geopend: zaterdag van van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag van  10.00 uur tot 16.30 uur. De toegang bedraagt slechts € 2,- p.p en basisschoolleerlingen mogen gratis naar binnen.

U bent van harte welkom.

Clubshow en ledenavond in aantocht

Op 16,17 en 18 november 2018 is het weer zover! De Clubshow van Pels en Pluim, onze jaarlijkse kleindierenshow voor onze leden. In c.r. Stegeman laten we u onze allermooiste en soms zelfs zeldzame konijnen en kippenrassen zien. Maar dat is nog niet alles. U ziet ook prachtige sierduiven en cavia’s.  dit jaar is ons thema:  “Ik hou van dieren”.  De kleur rood en vele harten zal u dan ook niet verbazen. Of misschien toch wel. Want waar treft u thema aankleding en styling op een kleindierenmanifestatie. De voorbereidingen zijn in volle gang zoals u ziet. We heten u in november van harte welkom.

In aanloop naar de show is er op 18 oktober een ledenavond met als gastspreker Edgar de Poel. Hij vertelt over zijn bijzondere dieren, de Oneto en het kweken van wormen. Het belooft een zeer interessante en gevarieerde avond te worden.  We kijken er naar uit!

Jongdierenkeuring vlot verlopen

Onze Jongdierenkeuring op vrijdagavond 28 september is voor onze leden de start van het showseizoen. Een eerste treffen van de gefokte dieren in 2018. Aan de keurmeesters Albada, Kruize, van ’t End, Lenselink en Derksen de taak een beoordeling te geven aan de met zorg gefokte dieren. De resultaten waren prima en de sfeer was goed. Kort om een geslaagde Pels en Pluim avond voor de leden. De uitslag was als volgt:

Fraaiste sierduif:  Brunner Kropper van Brend de Maag, de fraaiste sierduif op 1 na was een Cauchois van Wim Poortinga. Bij de hoenders ging de eerste prijs naar Bernard Enzerink voor een fraaie Fries Hoen, de tweede prijs was voor de Leghorn van Jan Keppels. Bij de dwerghoenders won een Modern Engelse Vechtkriel van Bernard Enzerink en werd de Barnevelder kriel van Brend de Maag een goede tweede.

Bij de konijnen bracht Gerrit Klein Teselink de mooiste, een Witte Wener. De fraaiste op 1 na betrof een Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp. De fraaiste op 2 na was een Hollander van Bert Mensink. De fraaiste op 3 na wederom een Witte Wener van Gerrit Klein Teselink.

Proficiat alle winnaars!  Succes in het verdere tentoonstellingsseizoen.

Jeugdleden winnen verenigingskampioenschap op Jeugdshow Laren

Wat een verrassing was het zaterdag 15 september  tijdens de prijsuitreiking van de 43e Landelijke Jeugdshow Laren! De jeugdleden, Brend de Maag, Robin Maas en Justin ter Welle scoorden met hun duiven, hoenders en konijnen zulke hoge punten dat zij als eerste eindigden in de strijd om het verenigingskampioenschap!  Prachtig resultaat tijdens deze thuiswedstrijd. Voor Brend deMaag was het feest nog groter. Hij won met een Brunner Kropper de Nationale titel bij de sierduiven. Hij mag zich voor 1 jaar weer Nederlands kampioen noemen.

Dat hij een topfokker is bleek toen een Barnevelder kriel van hem ook nog eens met de hoogste eer ging strijken in de diergroep dwerghoenders. Maar liefst twee maal Nederlands kampioen.  En daarom mag Brend van de sierduivenbond N.B.S.  en Kleindier Liefhebbers Nederland meedoen aan de Europashow in het Deens Herning op 16,17 en 18 november 2018.   Voor meer foto’s zie www.jeugdshow.nl wij feliciteren onze jeugdleden en uiteraard alle andere winnaars. Alle deelnemers bedankt voor jullie deelname.Graag tot 21 september 2019 voor de 44e Jeugdshow Laren Gld.

Landelijke Jeugdshow Laren, 15 september

Zaterdag 15 september barst het kleindierenspektakel voor de jeugd uit geheel Nederland weer los.

De St. Steffemanege is weer gevuld met vele bijzondere hoenders, grote en kleine konijnen, kleurrijke sier- en watervogels, cavia’s, sierduiven, oorspronkelijke duiven en serama’s in alle kleuren van de regenboog. De Jeugdshow Laren is DE BONDSSHOW voor de jeugd. Het is in alle opzichten een unieke show. Zo mag je de beoordeling van dieren live meemaken en alles wat je maar wilt vragen aan de keurmeesters. Deze keurmeesters geven hun oordeel over de dieren. Het spannendste is natuurlijk: Wie gaan er met de vele prijzen naar huis? Wie worden de nieuwe Nederlandse kampioenen? tegen 16.00 uur is het bekend en vind de prijsuitreiking plaats. Maar niet voordat we samen met deelnemers en bezoekers een TOP dag hebben beleefd met alles wat er die 15e september te zien en te doen is. De toegang is gratis, aanvang opening 09.30 uur. Zie ook www.jeugdshow.nl

1 2 3 10