Te zien en Te doen

Wat is er allemaal te zien en te doen?

Tijhof diervoeders en Agriservice

André Tijhof diervoeders, uw groene vakwinkel in Enter. Gewoon gezellig winkelen! Jarenlange ervaring om u een goed advies te geven over diervoeding, meststoffen, tuingereedschap, laarzen, klompen en alles wat u verder nodig heeft voor dier en tuin! Bel voor kwaliteitsvoer 0547- 383451

Garvo diervoeders Drempt, voer naar mijn hart. Garvo heeft als doel een bijdrage te leveren aan een wereld waarin mensen en dieren alle ruimte hebben om van het leven te genieten- dat is (samen)leven. Dit begint met het liefdevol verzorgen van dieren. Daarom zijn goede diervoeders van wezenlijk belang. Wat dieren eten is belangrijk, niet alleen voor hun lichamelijke conditie maar ook voor hun gedrag. We zien u graag op Dier&Tuin.

Weulen Kranenbarg

Weulen Kranenbarg, Zutphenseweg Ruurloseweg 45a 7251 LA Vorden 0575-551217
info@weulenkranenbarg.nl Terrastegels, tuinhout, gebakken bestrating, vijver onderdelen of speelhuisjes; u vindt het bij Weulen Kranenbarg. Ons ruime assortiment harde tuinmaterialen en accessoires zorgen ervoor dat u alles voor uw tuin bij ons kunt vinden.
In onze binnen en buiten showtuinen worden de producten op creatieve wijze gepresenteerd. Deskundigheid
Weulen Kranenbarg is de laatste jaren uitgegroeid van bestratingsspecialist tot compleet “buitencentrum”. Alles wat u nodig heeft om uw tuin tot een perfecte leefruimte te maken, vindt u bij ons in Vorden. Bestrating en tuinhout zijn nog altijd de hoofdmoot, maar daarnaast bieden wij u een ruim en divers assortiment. Vroeger was de keuze beperkter en werd al snel voor een grindtegel of een waaltje gekozen. Tegenwoordig is er een zeer groot aanbod in bestrating. Deze verschuiving in tuintrends vereist de nodige kennis over alle verschillende producten. Het vinden van de juiste tegel voor uw tuin vraagt om deskundigheid. Die vindt u bij ons.

Stal Poggebelt

S

Stal Poggebelt, Nieuw Heeten, erkend fokcentrum SZH Nederlandse Landgeit. Bokken, geiten en lammeren zijn te bewonderen op de fair. Ook de bokkenwagen komt mee. Kom een laat je alles vertellen over dit unieke geitenras met lange vacht.

AfriKan

Afrikan, Nico van Kan exposeert schitterende Afrikaans beeldhouwwerk.Op de foto Ignatius Zhuwakiyi met “Bird”uit springstone. Ook zijn vogels gemaakt uit afgedankte koelkasten te zien. en te koop. De prachtige vogels worden in Zimbabwe gemaakt door Simon Machimbira.
In 2004 startte Simon zijn eigen werkplaats. Josephat Lidi en John Mashinya kwamen bij Simon in de leer en zijn ondertussen zelfstandig werkende kunstenaars.
Simon hoopt meer jongeren in Zimbabwe een kans te geven om een opleiding te volgen om vervolgens zelfstandig aan de slag te kunnen gaan.

KleindierLiefhebbers NederlandHans Puttenstein Tekeningen


Hans Puttenstein tekent met acrylstift, inkt en potlood. Zijn tekeningen hebben een grafische signatuur. Het ruime gebruik van ronde en ovale vormen geven het werk, in combinatie met aansprekende kleuren, een geheel eigen karakter. De vorm- en kleurenrijkdom van zijn kippen is terug te vinden in zijn tekeningen. Hij tekent graag vreemde snoeshanen en rare snuiters met een knipoog naar de werkelijkheid van alledag.  “Kippen-Koppen en Kolder” is een geliefd thema evenals het tekenen van bloemen.
Bijzonder zijn de kunstkaarten van 10 bij 15 cm die hij van zijn werk maakt; originele foto’s van eigen werk geplakt op stevig  kwaliteitspapier met envelop en beschermd door een hoesje.

Fleckvieh koeien van Mts Enderink-Enneman

Mts Enderink-Enneman showt Fleckvieh koeien.
Fleckvieh is een rundveeras dat door kruising in de 19e eeuw is ontstaan in Centraal-Europa. Fleckvieh stamt af van de roodbonte Simmentaler rund uit het Alpengebied. Het heeft een kenmerkende witte kop. Fleckvieh zijn sterke, gespierde dubbeldoel dieren, die een goede vlees- en melkproductieaanleg bezitten. Het zijn vitale dieren met een rustig karakter.

Welkom bij Aspergeboerderij Koks!

Ons familiebedrijf is gelegen in het Overijsselse Lettele, net buiten Bathmen naast Deventer. Al jaren telen wij met heel veel liefde de lekkerste asperges. U bent van harte welkom in onze eigen winkel waar u een ruime keus heeft uit Asperges en allerhande streekproducten. Bent u benieuwd waar u ons kunt vinden? Ga dan direct naar de pagina ‘route‘, wilt u iets meer weten over ons bedrijf of bent u opzoek naar lekkere asperge recepten? Op onze website bent u op het juiste adres. Wij hopen u spoedig te mogen verwelkomen in onze winkel!

Groei en Bloei Deventer / Lochem

GROEI & BLOEI Voor iedere liefhebber van bloemen, bloemschikken, planten, tuinen en tuinieren is Groei & Bloei een must! U ontmoet er mensen met eenzelfde passie. U kunt er al uw vragen kwijt over tuinieren, u kunt er planten ruilen en zo uw tuin uitbreiden en vernieuwen. Er zijn bloemschik cursussen. Tuinreizen en tuinexcursies om uw blik op tuinieren te verruimen.En nog veel meer. Zoals 5 x per jaar gratis een lezing bijwonen, met verschillende thema’s over tuinontwerp, speciale tuinen, trends in beplanting etc. De afdelingen van Groei & Bloei kennen ook tuinclubs met ongeveer 20 leden die in het tuinseizoen met elkaar ongeveer 8 – 10 tuinen van particulieren bezoeken. Tijdens de Nationale Tuinweek, in de derde week van juni, met elk jaar een ander thema, zijn er speciale festiviteiten. Met aan het eind van die week de traditionele Open Tuinen Route.Een route voor fietsers en een aparte route voor automobilisten, waarbij een aantal (privé) tuinen te bezoeken zijn, die speciaal op die dag open zijn. Genoeg reden om lid te worden van Groei & Bloei.

Naast dat u het tijdschrift Groei & Bloei ontvangt, krijgt u ook vier maal per jaar het afdelingsblad waarin alle activiteiten uitgebreid en tijdig beschreven worden. Leden betalen geen bijdrage aan de activiteiten en huisgenoten worden als (gezins) lid beschouwd. Groei & Bloei afdeling Deventer – Groei & Bloei afdeling Lochem

Tuinderij de Veldhof

Welkom bij Tuinderij de Veldhof!Vanuit het enthousiasme en de wens naar lokale en gezonde groenten van een aantal inwoners van Gorssel is begin 2015 het idee ontstaan van het opzetten van een Permacultuur tuinderij. Dat initiatief werd snel opgepakt en op 1 september van hetzelfde jaar opende Tuinderij De Veldhof haar poorten en levert sindsdien wekelijks en jaarrond verse groente aan inwoners van Gorssel en omliggende dorpen.

De Veldhof is een samenwerking tussen de tuinder en de deelnemers. Doordat de deelnemer zijn aandeel vooraf betaalt, hoeft de tuinder niet bij een bank aan te kloppen voor een lening. De productiekosten worden betaald uit de bijdrage en de tuinder ontvangt een eerlijk loon. Door de weg van producent naar consument zo kort mogelijk te maken ontstaat er lokale veerkracht. Deelnemers ontvangen jaarrond gezonde, lokaal en natuurlijk gekweekte groenten. De Veldhof is opgezet volgens de principes van permacultuur. Dat wil zeggen dat we niet kweken ten koste van de Aarde, maar juist in samenwerking met haar. Dat betekent dat je als deelnemer bijdraagt aan het herstel van de grond waarop uw groenten worden gekweekt en je wekelijks kunt genieten van kwalitatief hoogwaardige en gezonde groenten. Wat houdt het in om deelnemer te zijn van De Veldhof? De tuinder streeft ernaar wekelijks minstens 5 verschillende groenten te produceren. Als deelnemer zeg je toe wekelijks een deel van deze oogst af te nemen. Iedere woensdag ontvang je een pakket met verse groenten. Je kunt je pakket ophalen op de tuinderij of op een van de drie afhaalpunten, één in Gorssel, één in Epse en één in Eefde. Vind je het leuk om zelf je groenten te oogsten? Vanaf 1 mei 2019 kan dat!

Short Greens

Short Greens, Daniël en Carlo Microgroentes, het voedsel van de toekomst. Wij zijn een lokaal bedrijf, dat microgroenten indoor en verticaal verbouwd. Wij verstoren de ouderwetse transportketens die van ver komen, door ons te vestigen dichtbij de klant. Wij vermijden ook de traditionele groeiseizoenen door het hele jaar door op ambachtelijk wijze microgroenten te verbouwen. Dit doen we allemaal terwijl we minder water verbruiken dan bij de akkerbouw. We maken geen gebruik van GMO en bestrijdingsmiddelen en de opbrengsten per vierkante meter zijn veel hoger dan op het gewone land.

Onze passie is om duurzaam, veilig en heerlijk eten te verbouwen en dit te delen met de lokale bevolking. Onlangs zijn we met succes begonnen met het indoor en verticaal laten groeien van onze eerste plantjes. Op dit moment wordt de vraag naar betrouwbaar, veilig, duurzaam en voedzaam voedsel steeds groter, doordat mensen bewuster zijn gaan leven. Hier willen wij graag een bijdrage aan leveren.

Iny Maats Schilderijen

Iny Maats, Holten schilderijen

Bijenvereniging Bathmen

De Bathmense bijenvereniging is een groep van natuurliefhebbers die vooral als doel heeft het elkaar behulpzaam zijn bij het houden van honingbijen. Het elkaar informeren en zonodig voorthelpen. Tot de jaarlijkse gezamenlijke activiteiten behoren in elk geval het jaarlijks reizen naar de koolzaadvelden en heide. Dit wordt gezamenlijk georganiseerd. Dus woon je in de Bathmen of omgeving en wil je op een informele manier kennis maken met het houden van bijen dan ben je van harte welkom bij bijenvereniging Bathmen.

B.K.U.-Club

De B.K.U.-club is een rasvereniging waarvan belangstellenden en hobbyfokkers van de oud-Nederlandse hoenderrassen Brabanter, Kraaikop en Nederlandse Uilebaard lid zijn. Het doel is elkaar te ontmoeten en te stimuleren bij het in stand houden van deze rassen met een rijke historie. In 1985 werd De B.K.U.-club opgericht.

Soraya Jansen Paardensport – Masseuse en Guasha

Soraya Jansen Paardensport – Masseuse en Guasha 06-52131147
info@fresh-horsessoraya.nl
www.fresh-horsessoraya.nl
facebook fresh horses soraya

GUASHA is een schraaptechniek met een platte Jade steen, waar ik het hele lichaam van een paard mee masseer. Guasha is een zeer effectieve manier om kwalen en blokkades weg te halen bij paarden en pony’s. Guasha helpt om: Scheefheid weg te nemen, spieren weer te laten ontspannen, lichaam en geest weer in balans te krijgen en om blokkades weg te halen. Na de behandeling ziet u zichtbaar resultaat bij uw paard of pony. Door mijn visuele beperking zijn mijn handen mijn ogen. Met mijn zeer gevoelige vingers voel ik al snel waar het probleem zit.  Met mijn sterke gehoor hoor ik aan het lopen van het paard al veel, wat er misschien kan zijn.
AANBIEDING 1 juni t/m 30 september een Guasha massage voor € 30,-

Van Eden Hout en Bouw

Het maken van tuinhuizen en schuren gaat bij ons allemaal op maat. Het liefst creëren we het zo traditioneel mogelijk: alsof het er altijd al gestaan heeft. Daarbij realiseren we vaak iets vanuit het niets, maar ook het renoveren van oude schuren nemen we graag op ons. Ook voor erfascheidingen en hoogwaardige poorten kunt u bij ons terecht. info@vanedenhoutenbouw.nl 
Van Eden Hout en Bouw is voortbestaan uit Van Eden Boomverzorgers en Hoveniers. Na jaren van uiteenlopende samenwerking zijn wij in maart 2017 verder gegaan als zelfstandig besloten vennootschap, dat deel uitmaakt van de Van Eden Groep in Holten. Wij zijn een jong maar gedreven aannemer die graag samen met u tot het juiste eindresultaat wil komen. Als het nu gaat om de bouw van een overkapping óf de bouw van een nieuwbouw woning, bij ons bent u op het juiste adres.

Het Brandrode Rund

Het Brandrode Rund, Berrrie Klein Swormink, Lettele. Het brandrode rund is van oudsher een degelijke oud- Hollandse koe. Een duurzame koe met goede overlevingseigenschappen, rustig en handzaam in de omgang, met herkenbaar exterieur en unieke aftekeningen, goede vruchtbaarheid en met cultuurhistorisch waarde. Lekkere en eerlijke producten van dieren die een goed leven.

Fuchsia

Fuchsia Vereniging Twente-Salland

Zorgboederij het Nös


Zorgboerderij het Nös staat voor kleinschaligheid, zodat de deelnemers de persoonlijke aandacht krijgen die ze verdienen. Zorg op maat onder professionele begeleiding. Wij willen de deelnemers een fijne en veilige plek bieden en van daaruit samen met de deelnemer kijken naar de hulpvraag, de wensen en de mogelijkheden. Wij willen zorg op maat bieden.
•          Wij vinden het belangrijk dat we samen met de deelnemer activiteiten vinden waar hij of zij
plezier in heeft en waar de deelnemer zich bewust wordt van zijn eigen kwaliteiten. 
•          Wij kunnen een zinvolle dagbesteding bieden met een grote diversiteit aan activiteiten:
dierverzorging, agrarische werkzaamheden, tuinieren, huishoudelijke werkzaamheden,
houtbewerking, creatieve activiteiten, op klus: naar de Holterberg, Sallandshoeve of een 
landgoed. 

Kernwaarden
•          Ruimte, Rust, Structuur
•          Jongveeopfokbedrijf, familiaire sfeer
•          Kleinschaligheid, Persoonlijke begeleiding, Individueel, Groepsbegeleiding
•          Plezier, Spelen, Samenwerken
•          Ontwikkeling, Zelfstandigheid, Zelfredzaamheid, Kwaliteiten, Verantwoordelijkheid
•          Beleven en Onderhouden
•          Professionaliteit en Kwaliteit
Dit zijn begrippen die bij onze zorgboerderij passen!

Kippetjes maken o.l.v. de Kleiniderliefebbers van Pels en Pluim Laren. Ook kun je er konijnen aaien, tuinkerszaaien en alles te weten komen over eieren, proefjes doen enz. enz.

Sparkles4you Glas-in-lood- kunst en verhalen over diverse soorten eieren door Ilja Willemsen en Erwin Stegeman.