Jongdieren keuring Pels en Pluim een groot succes.

 

Deze jongdieren keuring welke traditioneelplaats vindt begin September,  is voor de leden van Pels en Pluim het begin van het show seizoen.

De deelnemers zijn benieuwd wat de keurmeesters vinden van de ingeschreven dieren. In totaalwaren er 118 dieren ingeschreven door 21 leden vanPels en Pluim. De verdeling over de verschillende diergroepen:  26 hoenders, 13 dwerghoenders en 79 konijnen.

Voor de sierduiven en de sier- en watervogels zijn deze jongdieren keuringen minder geschikt. Deze dieren zitten vaak nog onvoldoende in hun verenpak. Bloemisterij en Tuincentrum Haneveld stelde ook dit jaar weer ruimte beschikbaar voor het plaatsen van de kooien.Wij zijn Henk en Gerrie dan ook bijzonder erkentelijk voor de gastvrije ontvangst met koffie en een plak cake. De keuring welke plaatsvond op vrijdagavond was extra succesvolvanwege de openstelling van de winkel. Door de aangekondigde openbare keuring was er behoorlijk wat belangstelling van niet leden Pels en Pluim. Hier hebben we in dit jubileumjaar dan toch weer extra onze hobby onder de aandacht gebracht.Voor het eerst dit jaar waren alle dieren in kooien geplaatst, dat gaf bijzonder veel rust bij de keuring en daardoor kon men de keuring beter volgen. 

De keurmeesters, Siemes, Stoelhorst en Derksen waren tevreden over de kwaliteit van de dieren. Keurmeester Siemes wees de volgende dieren aan als winnaar:

De fraaiste hoen van Wouter Bouman met een Marans. De fraaiste hoen op 1 na van Gerrit Markvoort met een Hollands hoen.  Fraaiste dwerghoen van Bernhard Enzerink met een modern Engelse vechtkriel. Fraaiste dwerghoen op 1 na van Wim Klein Ovink  met een Wyandotte. De keurmeesters Stoelhorst en Derksen mochten ieders 4 dieren aan wijzen als de beste. Keurmeester Stoelhorst wees de volgende dieren aan: Fraaiste konijn Wener van Gerrit Klein Teselink, op 1 na Duitse hangoor vanGerrit Jan Beusekamp, op 2 na Wener van Gerrit Klein Teselink, op 3 na Duitse hangoor van Gerrit Jan Beusekamp. Keurmeester Derksen wees de volgende dieren aan: Fraaiste konijn, Rijnlander van Derk Woestenenk, op 1 na Hollander van Bert Mensink, op 2 na Groot Lotharinger van Teunis Dondertman, op 3 na Hollander van Henk Marsman.

Stoelhorst kreeg de taak om uit deze 8 dieren de beste 4 dieren aan te wijzen.

De fraaiste werd de Wener van Gerrit Klein Teselink, op 1 na de Rijnlander van Derk Woestenenk, op 2 na de Hollander van Bert Mensink en op 3 na de Duitse hangoor van Gerrit Jan Beusekamp. 

Wij kunnen terugkijken op een gezellige sfeervolle jongdieren keuring met dank aan alle helpers die dit weer mogelijk maakten. 

Jan Meutstege