Uitmuntende predicaten op Clubshow 2011

Maar liefst 4 maal werd het hoogst haalbare predicaat U verstrekt tijdens de keuring van de 350 ingezonden dieren op de Clubshow 2011. De 7 keurmeesters waren dan ook vol lof over de kwaliteit van de dieren. Keurmeester mevrouw W. Flokstra vertelde nog weinig zulke mooie créme kleurige cavia’s onder ogen te hebben gehad het afgelopen jaar. De heren Stoelhorst en de Vos, beide konijnenkeurmeesters verleenden zelfs bij de konijnen het hoogste predicaat, een U. De winnende Alaska was van voorzitter E.J. Meutstege. Hij won ook de collectie prijs.

Zaterdagmiddag was het de beurt aan de schooljeugd uit Laren en Harfsen. Hun troeteldieren werden na een eerste huis bezoek en controle nu op de show beoordeeld. Naomi Hoentjen had het mooiste konijn. Een 2e prijs was er voor Anna van Dijk en de 3e plaats was voor Maarten en Suzanne van Dijk. Bij de cavia’s werd de `1e prijs gewonnen door Youri Blankenberg, Rick Blankenberg won bij de duiven. Layka Rouwenhorst ging met haar hamster ‘Pepper’ met de eer strijken. Alle deelnemertjes kregen een medaille en een prachtige oorkonde met daarop hun eigen portret te samen met hun troeteldier.

Winnaars Clubshow 2011   Pels en Pluim Laren

 • Fraaiste oorspronkelijke watervogel, Carolina Eend   J.G. Eggink , predicaat U
 • Fraaiste oorspronkelijke watervogel op 1 na, Mandarijn Eend  J.G. Eggink, predicaat U
 • Fraaiste konijn, Alaska   E.J. Meutstege, predicaat U
 • Fraaiste konijn op 1 na, Witte Wener   G.J. Klein Teselink
 • Fraaiste sierduif, Voorburgse schildkropper   Gerold de Maag, predicaat U
 • Fraaiste sierduif op 1 na, Oud-hollandse Meeuw   Brend de Maag (jeugdlid)
 • Fraaiste hoen, Wyandotte   W.J. Klein Ovink
 • Fraaiste hoen op 1 na, Indisch Vechthoen   B. Enzerink
 • Fraaiste dwerghoen, Welsumer kriel  Dinand Blankenberg
 • Fraaiste dwerghoen op 1 na, Modern Engelse vechtkriel   B. Enzerink
 • Fraaiste cavia     Jan Poortinga  ( jeugdlid)
 • Fraaiste kwartel   Danny Poortinga ( jeugdlid)
 • Fraaiste sierduif, jeugdlid   Oud Hollandse Meeuw    Brend de Maag
 • Fraaiste konijn, jeugdlid   Duitse hangoor  Stefan Braakman
 • Fraaaiste konijn op 1 na, jeugdlid  Nederlandse Hangoordwerg   Marloes Holmer