Goed showseizoen voor ‘Pels en Pluimers’

De Kleindierenliefhebbers van ‘Pels en Pluim Laren Gld’ kunnen terug kijken op een bijzonder succesvol tentoonstellingsseizoen tijdens het 50 jarig bestaan van de club. Zo vielen tal van, door de pels en pluimers gefokte dieren op tijdens de grote kleindierenshows in het gehele land. Veel leden van de club draaien dus mee aan de top zo kan vastgesteld worden.

Watervogelfokker Jan Eggink toonde op de van Palland show in Varsseveld met een Kaneeltaling F 96 punten al de mooiste watervogel van de show. Wim Klein Ovink gooide hoge ogen met een fraai gestreepte Wyandotte, hen jong F 96 punten, op de Oneto te Enschede. Een goede prestatie gezien het aantal hoenders. Sierduivenfokker Gerold de Maag mocht in Lochem de prijs voor de mooiste sierduif, een Brunner Kropper met  97 punten, mee naar huis nemen. Zoon en jeugdlid Brend de Maag had de mooiste sierduif bij de jeugdleden met een fraaie Brunner Kropper 95 punt.  Voor Wim Poortinga was er Europees succes. Zijn Cauchois werd de mooiste in de kleurslag zwart op de Europese show in het Belgische Affligem. De duif behaalde 97 punten.

Jan Eggink had een uitmuntend showseizoen. Op de Noordshow in Zuidlaren won begin 2012 het met een Wintertaling een zgn. Gouden Tientje. Deze werd hem mede uitgereikt door staatsecretaris van Economische zaken, landbouw en Innovatie, de heer H. Bleker. Eind januari wist Eggink opnieuw alle Nederlandse watervogelfokkers achter zich te laten met een fraaie Carolina eend. Eggink sleepte op 27 januari op de Champion show in Nieuwegein de Grote Prijs van Nederland in de wacht. Opnieuw was het staatsecretaris H. Bleker die de prijzen uitreikte. Deze had voor elke winnaar een persoonlijk woord, zo ook voor Jan Eggink die dit bijzonder kon waarderen. In de media was er veel aandacht voor deze bijzondere prestatie.

Naast deze hoofdprijzen wisten ook overige leden van ‘Pels en Pluim Laren Gld’ mooie dieren te showen en daarmee hun visitekaartje ruimschoots af te geven. Tal van medailles en bekers gingen er naar het Larense.