Kip en ei raadsel tijdens Lente Fair Bathmen.

Voor velen is het voorjaar de mooiste tijd van het jaar. Frisse blaadjes aan de bomen en de vrolijke kleurtjes van de voorjaarsbloeiers in de tuin. Ook in onze dierenverblijven is het topdrukte. De eerste jonge kuikens kruipen uit de eieren en jonge konijnen worden geboren. Het is Lente!

Daarom de hoogste tijd om onze kleindierenclub ook eens te presenteren op de Lente Fair in Bathmen. Op voorstel van Jan van Ark hebben we op Erve Nienhuus aan de Oxersteeg 7, een informatie stand ingericht te midden van de vele andere kramen. Blikvangers waren de met vele sierduivenrassen gevulde duiven volière en de meegebrachte hoenderrassen.  Bezoekers kregen de mogelijkheid om hun kennis van eieren en kippen te beproeven in onze stand. Er moest nl geraden worden welke eieren bij welke kippen hoorden. En zoek dat maar eens uit! Best lastig. Dat de hele donker bruine eieren van een Marans waren wist menigeen nog wel maar dan. Welke eieren zijn van de Java krielen, de Friese Hoen of de Brahma ?

Alle deelnemers aan de prijsvraag kregen een bon voor gratis entree op onze Clubshow in november 2012.  Slechts 9 deelnemers hadden alle combinaties kip – ei goed. Onder hen werden 3 kippenboekjes verloot. De winnaars waren Mini Denneboom uit Bathmen, Hermen Nekkers uit Bathmen en Joke Kiffen uit Deventer. Proficiat!