Kleindierenshow Pels en Pluim Laren

Op authentieke kippen-, konijnen- en duiven rassen moeten we zuinig zijn.

Leden van Kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren zorgen ervoor deze rassen horende tot het Nederlands levend erfgoed in optimale kwaliteit en kwantiteit in stand te houden. Achter elk ras schuilt een verhaal.

Een deel van de Nederlandse kippen en konijnen rassen zijn 14, 15 en 16 november te zien op de jaarlijkse kleindierenshow van ’Pels en Pluim Laren’ in zaal Stegeman in Laren. 

Naast een collectie Nederlandse rassen zoals de Barnevelder, Fries Hoen, Welsumer kriel, de Havanna,de Sallander zijn er de ruim 200 prachtige raszuivere konijnen, kippen, sier- en watervogels en sierduiven te bewonderen, wel 40 verschillende soorten. Zo treft u er de grote Vlaamse Reuzen, de welbekende Hollanders, de fraai gekleurde Mandarijn eenden enz. Alle dieren worden door een deskundig keurmeesterscorps gekeurd op hun raskenmerken en gaan dus de strijd aan om de hoogste beoordeling.

Uiteraard kunt u op de show veel informatie opdoen over het houden van de genoemde diergroepen. Speciaal voor de kinderen is er een knuffelhoek waar ze onder begeleiding kennis kunnen maken met konijnen. Vogelvereniging De gekleurde zanger CLW Noorduyn en de Larense imkersvereniging zijn op de show te gast met kleurrijke vogels en het interessante verhaal over bijen, bloemen en honing.

Naast de keuring van de rasdieren die dienen te voldoen aan alle gestelde raskenmerken is er voor de schooljeugd ook een troeteldier keuring. Alle Larense basisschoolleerlingen hebben de mogelijkheid gekregen deel te nemen aan de kleindierenshow met hun eigen lievelingskonijn, cavia, duif of hamster. Deze beoordeling, verricht door de dierenkenners van Pels en Pluim vindt plaats op zaterdagmiddag 15 november vanaf 13.30 uur. Er wordt gekeken naar de conditie van het dier, de vacht of veren, nagels en de omgang van het kind met het dier. Ook kunnen alle kinderen en hun ouders alle vragen over de verzorging van de dieren stellen.

Openingstijden show:

Vrijdag 14 november 19.00 – 22.00 uur, zaterdag 15 november 10.00 – 18.00 uur en zondag 16 november 10.00 – 17.00 uur. Toegang € 2,00 en basisschoolleerlingen onder geleide vrije toegang.