Jongdierenkeuring 2 oktober geslaagd

Met 130 ingezonden dieren was de Jongdierenkeuring op vrijdagavond 2 oktober in trek van de fokkers van Pels en Pluim Laren. De Jongdierenkeuring is de aftrap van het tentoonstellingsseizoen. Hier kunnen de fokkers hun dieren voor het eerst laten beoordelen door het oog van de geoefende keurmeesters. Hoenderkeurmeester W. Voskamp voorzag een aantal beginnende fokkers van goede informatie. De konijnenkeurmeesters Derksen, de Vos en Dijkstra hadden hun handen vol aan de konijnen die bekeken moesten worden. Een wit pluisje hier en een gekleurde nagel daar, zo kwam er van alles voorbij en kregen alle dieren hun punten of min punten toegekend. Het was voor iedereen een leerzame avond. De winnaars waren:

De fraaiste hoen was een Wyandotte van W. Klein Ovink evenals de op 1 na mooiste. Bij de dwerghoenders bracht B. Enzerink met een Modern Engelse vechtkriel de mooiste. De op 1 na mooiste was de Eikenburger kriel van H. Maats. Wim Poortinga viel in de prijzen met zijn Cauchois duif, hij had de beste beoordeling. Gerrit Jan Beusekamp was de kampioen bij de konijnen met zijn Duitse Hangoor, ook won hij de derde prijs. De mooiste op 1na was een Hollander van Henk Marsman. De vierde prijs ging naar een Groot Lotharinger van Jan Keppels.