1e workshop houden van Kippen geslaagd!

Maar liefst 21 belangstellenden kwam af op onze workshop Kippen houden. Na een aangeboden kop koffie en een woord van welkom door voorzitter Jan Meutstege kon de avond van start gaan. Tijdens deze theorieavond, verzorgt door erelid Jan ter Horst, werd informatie gegeven middels een uitgebreide powerpoint presentatie. Aanbod was een stukje geschiedenis, huisvesting, voeding, welke rassen geschikt voor mij? Na afloop ontving elke cursist een tas van Kleindierliefhebbers Nederland met daarin o.a. de bladen Kleindier Magazine en Boerenvee. Welkoop Laren bood de deelnemers een prachtige boodschappentas met een zakje Garvo kippenvoer, een kwartetspel, foler kippengids enz. Uiteraard ontbrak de kleurrijke folder van Pels en Pluim Laren ook niet bij de geschonken informatie en de zeer duidelijke handout bood de cursisten de gelegenheid alle stof thuis nog eens rustig door te nemen.  Het 2e deel van de workshop bestond uit een praktijk ochtend bij hoenderhouder en fokker Jan van Ark. Samen met Jan ter Horst en Willem Klein Ovink werd door dit trio meer dan 130 jaar kippenkennis gedeeld. Pels en Pluim Laren ontving tal van positieve reacties op deze workshop.

Wij wensen alle deelnemers veel succes en plezier aan het houden van kippen.   IMG_7785IMG_7802