Jongdierenkeuring vlot verlopen

Onze Jongdierenkeuring op vrijdagavond 28 september is voor onze leden de start van het showseizoen. Een eerste treffen van de gefokte dieren in 2018. Aan de keurmeesters Albada, Kruize, van ’t End, Lenselink en Derksen de taak een beoordeling te geven aan de met zorg gefokte dieren. De resultaten waren prima en de sfeer was goed. Kort om een geslaagde Pels en Pluim avond voor de leden. De uitslag was als volgt:

Fraaiste sierduif:  Brunner Kropper van Brend de Maag, de fraaiste sierduif op 1 na was een Cauchois van Wim Poortinga. Bij de hoenders ging de eerste prijs naar Bernard Enzerink voor een fraaie Fries Hoen, de tweede prijs was voor de Leghorn van Jan Keppels. Bij de dwerghoenders won een Modern Engelse Vechtkriel van Bernard Enzerink en werd de Barnevelder kriel van Brend de Maag een goede tweede.

Bij de konijnen bracht Gerrit Klein Teselink de mooiste, een Witte Wener. De fraaiste op 1 na betrof een Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp. De fraaiste op 2 na was een Hollander van Bert Mensink. De fraaiste op 3 na wederom een Witte Wener van Gerrit Klein Teselink.

Proficiat alle winnaars!  Succes in het verdere tentoonstellingsseizoen.