Twee maal U tijdens Clubshow Pels en Pluim

Maar liefst twee konijnen wisten het hoogste haalbare predicaat U, van ‘Uitmuntend’, te scoren tijdens onze Clubshow 2018. Bij de konijnen is dit echt een unicum want deze hoogste beoordeling wordt in deze diergroep zelden behaald. De Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp en de Havanna van Jan Meutstege gingen met deze eer strijken. Grote klasse!

Ook de andere  200 hoenders, dwerghoenders en sierduiven konden de waardering van het keurmeesterskorps zeer zeker krijgen. Uiteraard waren er ook nog verbeterpunten voor de fokkers en liefhebbers van de verschillende kleindieren. Het is een hele kunst om zeer bijzondere rassen met kwaliteit in stand te houden zodat ze niet verloren gaan. Ook is het interessant om voor de liefhebberij een paar kippen te houden voor een lekker vers eitje of gewoon een gezellig knuffel konijn te hebben. Er werd dan ook veel informatie over het houden van kippen en konijnen verstrekt aan de bezoekers van de show. Pels en Pluim had er een mooie aantrekkelijke show van gemaakt. Het thema: “Ik hou van dieren” met zijn vele rode harten gaf de zaal een sfeervol aanzien. Dat gold ook voor de vele bloemstukken met bloemen in de hartverwarmende kleur rood, de kleur van de liefde. Liefde hebben de Pels en Pluim leden zeker voor hun mooie dieren waar ze trots op zijn.

De hoofdereprijzen gingen naar:

Mooiste konijn: Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp. Mooiste konijn op 1 na: Havanna van Jan Meutstege. Mooiste hoen: Wyandotte van Wim Klein Ovink, Mooiste hoen op 1 na: Wyandotte van Wim Klein Ovink. Mooiste dwerghoen: Welsumer kriel van Dinand Blankenberg, Mooiste dwerghoen op 1 na: Sulmtaler kriel van Jan van Ark.Mooiste sierduif:  Brunner Kropper van Brend de Maag,Mooiste sierduif op 1 na: Gaditano kropper van Dinand Blankenberg.

Mooiste konijn jeugdlid: Klein Zilver van Justin ter Welle, Mooiste konijn op 1 na jeugdlid: Tan van Robin Maas. Mooiste dwerghoen jeugdlid: Barnevelder kriel  van Brend de Maag, Mooiste dwerghoen op 1 na jeugdlid: Nederlandse Sabelpootkriel van Nick Klomphaar