Pels en Pluim gaat kinderen vertellen over konijnen verzorging tijdens show

Voor de jeugd van 6 tot 16 jaar is er op zaterdagmiddag  9 november, tijdens de kleindierenshow, een workshop: konijnen  verzorgen. Veel kinderen hebben een konijntje en dit is de gelegenheid om alles te weten te komen over een perfecte verzorging. Vragen als: welk  voer geef ik mijn konijn, welk eten mag een konijn niet, hoe knip ik zijn nagels, hoe pak je een konijn vast , is het ziek? Wat nu ? Alles komt ter sprake tijdens de workshop door Pels en Pluim lid Soraya Jansen bij c.r. Stegeman in Laren. De deelname  is gratis, aanvang 15.00 uur

In het weekend van 9  en 10 november  showen de leden van kleindierenvereniging Pels en Pluim Laren weer hun allermooiste dieren aan een breed publiek. Meer dan tweehonderd mooie  konijnen, sierduiven,  hoenders en dwerghoenders strijden om de kampioenstitels. Alle raszuivere dieren worden beoordeeld  op hun specifieke raskenmerken door speciaal opgeleide  keurmeesters. Wie mag zich de kampioen van de kleindierenshow noemen?

De Pels en Pluimers maken ook van deze show weer een echte show met hun kleindiersterren met dit jaar speciale aandacht voor konijnenliefhebbers.

De Pels en Pluim leden  vinden het belangrijk dat  de vele soorten in stand worden gehouden en niet verloren gaan.  Wat te denken van het Nederlandse konijnenras de Havanna. Een ras met een donkere chocolade kleur. Of de kleurrijke Welsumer krielen en Fries hoen. Stuk voor stuk plaatjes van dieren om naar te kijken tijdens deze kleinderenshow. Meer weten over het houden van konijnen, hoenders, sierduiven of watervogels? De kenners van Pels en Pluim Laren vertellen u graag  over hun hobby. Voor meer informatie zie: www.pelsenpluimlaren.nl

De show is geopend op zaterdag 9 november van 10.00 uur tot 18.00 uur en zondag 10 november van  10.00 uur tot 16.30 uur.