Trotse winnaars Clubshow 2021

De kleindierenliefhebbers van Pels en Pluim Laren hebben hun aller mooiste dieren laten jureren op de vereiste raskenmerken. Tijdens de clubtentoonstelling in sporthal De Branink waren veel unieke konijnen- en sierduivenrassen te zien. De jury was lovend over de hoge kwaliteit van de dieren, de predicaten ‘Zeer Goed’ en Fraai’ werden vaak toegekend. De uitzonderlijke U van ‘Uitmuntend’ viel bij een Frans sierduivenras de Cauchois van Wim Poortinga. Volgens het bezoek was de totale show U waardig, uitmuntend dus.

Pels en Pluim bestaat in 2021 60 jaar en we hebben deze mijlpaal middels deze jubileum tentoonstelling gevierd. Helaas kon de geplande jubileumreceptie geen doorgang vinden. Ook bleven dit jaar de hoenders en watervogels thuis in hun afgeschermde dierenverblijven vanwege de vogelgriep. Voor deze liefhebbers en hun met zorg groot gebrachte dieren geen show en keuring. Desondanks heeft Pels en Pluim Laren de sporthal in Laren weten om te toveren in een prachtige ambiance met veel bloemstukken en tuintjes, een expositie over 60 jaar Pels en Pluim en diverse hoenderbeelden en kippentekeningen gemaakt door basisschoolleerlingen.
Nieuw was de eierkeuring. Ingebrachte setjes van 4 eieren werden door eierkeurmeester A. van Dierendonck uit Maassluis deskundig beoordeeld op gewicht, vorm, schaal en ook de binnenzijde van de eieren.
Trotse winnaars kregen uit handen van voorzitter Gerold de Maag de prijzen uitgereikt.
Het fraaiste konijn van de show: Een Duitse Hangoor van Gerrit Jan Beusekamp, de fraaiste op 1 na was een Klein Zilver van Wess de Maag. De mooiste sierduif was een Cauchois van Wim Poortinga, de mooiste op 1 na een Holle Kropper van Peter Goossens. Bij de jeugdleden ging de prijs voor het mooiste konijnen naar: Wess de Maag met zijn Klein Zilver. Myrna ter Welle’s Nederlandse Hangoordwerg was de mooiste op 1 na. Mooiste dier van de jeugdklasse was een Klein Zilver van Justin ter Welle. Fraaiste dier op 1 na in de jeugdklasse was een Rode Nieuwzeelander van Johan Holmer. Bij de eierkeuring gingen de prijzen naar Johan Holmer en dhr. Vrielink.